skip to Main Content

Krijg Erkenning voor de Verduurzaming van jouw Bedrijfspand

Drie Klimaat Certificaten

Voor geïnteresseerde bedrijven zijn er drie verschillende certificaten beschikbaar. De certificaten sluiten aan bij een oplopend ambitieniveau. Afhankelijk van je mogelijkheden kun je zelf kiezen wat je wil bereiken.

Brons: Klimaat Bewust Certificaat
Brons: Klimaat Bewust Certificaat

Dit bedrijf is zich bewust van zijn energieverbruik en heeft een aantal goede stappen gezet in het terugdringen van het energieverbruik en daarbij behorende klimaatimpact.

GA NAAR DE EISEN >>

Zilver: Klimaat Efficiënt Certificaat
Zilver: Klimaat Efficiënt Certificaat

Dit bedrijf heeft geïnvesteerd in het verhogen van zijn klimaat efficiëntie en zal daardoor de klimaat impact en het energieverbruik van zijn bedrijf sterk terugdringen.

GA NAAR DE EISEN >>

Goud: Klimaat Neutraal Certificaat
Goud: Klimaat Neutraal Certificaat

Dit bedrijf heeft zijn energieverbruik zo ver mogelijk teruggedrongen en heeft stevig geïnvesteerd om zijn klimaat impact te reduceren tot nul. Het niveau klimaat neutraal.

GA NAAR DE EISEN >>

Hoe werkt het?

De certificaateisen zijn opgesteld op basis van praktisch haalbare maatregelen, zodat elke onderneming op eenvoudige wijze kan instappen. Door mee te doen  krijg je erkenning voor de dingen die je al hebt gedaan, maar tegelijkertijd ben je ook gecommitteerd om te blijven voldoen aan de eisen.

De foundation komt bij je langs om te kijken welk certificaat bij jouw bedrijf past. Je ontvangt dan:
  • 1 jaar lang het certificaat passend bij jouw situatie;
  • Vermelding op de Climate Neutral Foundation en Klimaatgerust website;
  • Een certificaatsticker voor op je voordeur/ruit om aan consumenten, andere bedrijven en de gemeente te tonen hoe jij je steentje bijdraagt.
  • De certificaatkosten zijn € 300,- per jaar.
Download hier meer Info

Betekenis van de Sterren

De sterren tonen het klimaatniveau waarop je bedrijf zich bevindt, oplopend van simpele wettelijk verplichte acties tot een totaalpakket aan acties om klimaat neutraal te worden.

Wet & Regelgeving
Wet & Regelgeving

Voldoet je bedrijf aan wetgeving rond energiebesparing dan krijg je 1 ster. Doe de klimaatgerust wetgevingstool en weet direct of je al voldoet.

Groene Energie
Groene Energie

Koop je 100% van je stroomverbruik in uit hernieuwbare bronnen uit Nederland of wek je 50% eigen stroom op met hernieuwbare energie technologieën dan krijg je twee sterren.

Direct Energie Besparen
Direct energie besparen

Met effectieve besparingsacties bespaar je geld en energie en reduceer je je klimaatimpact met 50-60%! Je ontvangt het bronzen certificaat “Klimaat Bewust Certificaat”.

Investeren In De Toekomst
Investeren in de toekomst

Met serieuze lange termijn investeringen bespaar je meer geld en energie en reduceer je je klimaatimpact met 60-80%! Je ontvangt het zilveren certificaat “klimaat efficiënt bedrijf”.

Klaar Voor De Toekomst
Klaar voor de toekomst

Zet de laatste stap en reduceer of compenseer je klimaatimpact met 100%! Je ontvangt het gouden certificaat “klimaat neutraal bedrijf”.

Huidige Certificaathouders

Deze bedrijven hebben al een certificaat. Word jij de volgende?

Detailhandel: Eindhoven
Zilver sinds: November 2018

Detailhandel: Utrecht
Zilver sinds: November 2018

Back To Top